Otok Crikvenica

Crikvenica (6500 stanovnika) smještena u najljepšem dijelu Hrvatskog primorja bilježi više od stotinu godina tradicije turizma. Neobično povoljni klimatološki uvjeti daruju Vam više od 2500 sunčanih sati godišnje. Čist zrak bez štetnih alergena, smoga ili industrijske prašine te čisto more preporučaju Crikvenicu tijekom cijele godine za sve uzraste.

Razvedena obala sa dugim pješčanim plažama te uredna i opremljena kupališta a za one željne mira i intime i slikovite samotne uvalice.

Godine 1412. knezovi Frankopani grade samostan uz srednjovjekovnu crkvicu i daruju ga redu Pavlina. Samostan (danas hotel “Kaštel”) postaje središte kulture i obrazovanja. Ubrzo se razvilo naselje i luka a mjesto je po staroj crkvi nazvano Crikvenica.

Jedanaest hotela raznovrsnih po kategoriji, ponudi i lokaciji, te smještaj u privatnim apartmanima učinit će Vaš boravak u Crikvenici lagodnim i sadržajnim. Hoteli sa bogatom gastronomskom i drugom ponudom, plaže sa lokalima za osvježenje i okrepu, te brojni privatni restorani stoje na raspolaganju svim Vašim željama.

Koncerti, izložbe, folklorne priredbe i tradicionalne fešte ispunit će Vaše slobodno vrijeme. Razne vesele igre uz more, zabave na plesnim terasama, disko klubovi i ribarske fešte dio su zabava kojima Vas Crikvenica oduvijek privlači.

Na raspolaganju su Vam brojni tereni i uređaji za bavljenje suvremenim športovima (vaterpolo, veslanje, jedrenje, tenis, igre s loptom, surf) te organizirana rekreaciona natjecanja. Blaga mediteranska klima omogućava Vam sportske pripreme i tijekom zimskih mjeseci.