img
img

Gradić Cres smjestio se na sjeveroistočnom djelu prostranog i odlično zaklonjenog zaljeva koji obiluje prostranim lijepim kupališnim prostorima, glavno naselje i turističko središte cijeloga otoka Cresa u kojem su vidljivi brojni tragovi od razdoblja rimske vladavine, Mlečana, do Austro-Ugarske monarhije. Brojne crkve, patricijske palače, samostani i stare zidine svjedoče o burnoj prošlosti Cresa. Ljudska aktivnost već od antičkog doba ostavila je cijeli niz spomenika na ovim prostorima.

img

Današnji prostor označuju srednjovjekovna lučica, gotske i renesansne crkve i samostani, palače plemenitih porodica i ostaci gradskih utvrda. Sve do kraja venecijanskog razdoblja Cres je isključivo unutar gradskih zidina, a izvan gradskog prostora su jedino dva samostana. Velike promjene nastaju razvojem pomorstva i brodogradnje koji su u zenitu sredinom 19.st. Mjesto se širi uz obalu prema jugu i zapadu. Uz ponudu smještaja Cres raspolaže sa suvremenom, odlično opremljenom marinom.

img

ACI marina Cres smještena je na južnom dijelu luke Cres u dobro zaštićenoj uvali. Marina raspolaže s 440 vezova u moru opremljenih priključcima za struju i vodu i 120 mjesta za smještaj plovila na suhom. Marina posluje tijekom cijele godine te nudi mogućnost godišnjeg, mjesečnog i dnevnog veza.

Destinacije ►