img
img

Crikvenica smještena u najljepšem dijelu Hrvatskog primorja bilježi više od stotinu godina tradicije turizma. Godine 1412. knezovi Frankopani grade samostan uz srednjovjekovnu crkvicu i daruju ga redu Pavlina. Samostan (danas hotel “Kaštel”) postaje središte kulture i obrazovanja. Ubrzo se razvilo naselje i luka a mjesto je po staroj crkvi nazvano Crikvenica. U 19. stoljeću Crikvenica je počela privlačiti brojne turiste, što je dovelo do prekretnice u njezinoj povijesti.

img

1877. godine izgrađena je luka u Crikvenici, 1888. kupalište, a već 1891. otvoren je prvi hotel. 1895. godine otvoren je hotel Therapia sa 120 kreveta i Institutom za hidroterapiju. 1902. godine izgrađen je hotel Crikvenica, 1903. Bellevue i 1905. Miramare. 1906. godine Crikvenica je službeno postala lječilište, a zbog povoljne klime u samo 16 godina Crikvenica je postala najvažnije odmaralište na rivijeri.

img

Koncerti, izložbe, folklorne priredbe i tradicionalne fešte ispunit će Vaše slobodno vrijeme. Razne vesele igre uz more, zabave na plesnim terasama, disko klubovi i ribarske fešte dio su zabava kojima Vas Crikvenica oduvijek privlači. Razvedena obala sa dugim pješčanim plažama te uredna i opremljena kupališta a za one željne mira i intime i slikovite samotne uvalice.

Destinacije ►