img
img

Njivice su mjesto na otoku Krku, u Primorsko-goranskoj županiji, administrativno spadaju po Omišalj. Nekada malo ribarsko naselje danas je poznato turističko sjecište gostiju iz europskih i ostalih zemalja. Njivice se prvi puta spominju u darovnici kneza Ivana Frankopana iz 1474. godine iako je, sudeći prema nekim arheološkim nalazima, naselje mnogo starije. Godine 1710. spominje se uz Njivice naselje "Villa di sasso bianco" ili Beli Kamik, od čega je danas ostao samo toponim.

img

U pitomoj uvali, uz šljunkovite plaže i uređena sunčališta smješteni su hoteli koji svojom udobnošću i komforom zadovoljavaju potrebe svakog gosta. Usred šume, a u blizini plaže na kojoj će svoje idealno mjesto pod suncem pronaći i roditelji i djeca, su apartmani i bungalovi turističkog naselja. Oni kojima je draži izravniji dodir s prirodom mogu se smjestiti u odlično opremljenom auto-campu dok pravu domaću atmosferu pružaju privatni apartmani. Šljunčane i kamenite plaže u mjestu, uz hotele, ili nedaleke skrivene uvale

img

za one koji više vole osamu i mir te nudistička plaža u blizini auto-campa daju svakome mogućnost izbora. Treba samo znati kakvo se mjesto želi pronaći. Danju, a čak i u kasnijim noćnim satima, u Njivicama se pružaju mogućnosti za brojne sportske i rekreativne aktivnosti - tenis, boćanje, mini golf, stolni tenis, košarku... Osobito je atraktivna ponuda zabave na moru, od igara do vožnje gliserom, skuterom, skijanja, surfanja ili pak leta padobranom.

Destinacije ►