img
img

Krk, uz susjedni otok Cres najveći otok u Jadranskom moru i ujedno najveći otok u Republici Hrvatskoj (405,78 km²). Nalazi u Primorsko-goranskoj županiji, a administrativno sjedište otoka je grad Krk. Okružen je Vinodolskim kanalom s istočne, Riječkim zaljevom sa sjeverozapadne i Kvarnerićem s jugozapadne strane. Obala otoka Krka u Riječkom zaljevu je niska i pristupačna, u Kvarneriću je djelomično niska i razvedena, s brojnim uvalama među kojima je najveća Puntarska draga. Simbioza romanskog i hrvatskog življa što ovdje traje već dva milenija dokazuje otvorenost ovdašnjeg čovjeka, gostoprimljivog, vjernog prijatelja koji nikada ne stoji skrštenih ruku. Ljudi sadašnjosti uvijek su gradili u vjeri u ljude, veza sa svijetom.

img

Zato - prijatelji vaših prijatelja i naši su prijatelji! Prekrasna priroda tipično mediteranskog podneblja s isto takvim raslinjem od grožđa, smokava i badema do ružmarina, lovora i ogromnih prostranstava bora i crnike do samoga mora nudi zadovoljstvo svima onima koji tu žele provesti odmor u hotelskom naselju Dražica s hotelima s više depandansi, te u hotelu u izuzetno živopisnom dijelu krčke luke što je bila poznata već prije naše ere, u koju su već pred 2 000 godina uplovljavale rimske galije - trgovački i ratni brodovi kojih su posade često bile upravo iz ovoga kraja. Krčani će, tijekom ljetnih mjeseci svojim gostima pružiti obilje "igara" na svojim pozornicama od krčke katedrale ili tamošnje kripte, atrija franjevačkih samostana

img

u Krku i na Košljunu do frankopanskog srednjovjekovnog kaštela (XII. st.). Gostuju tu renomirani ansambli i pojedini umjetnici europskog vrha već punih 40 godina. Opere, oratoriji, solistički koncerti umjetnika raznih instrumenata, kazališne predstave, Hamlet na zidinama grada. Ljubitelji krčkog folklora moći će pratiti folklorne priredbe toga podneblja. U galerijama pak prošlost i sadašnjost umjetnosti. "Splendidissima" je građena na temeljima predrimskog naselja. Dokazuje to raspored ulica što je i danas gotovo identičan onome od prije nekoliko tisuća godina. U tom su stilu i gradski bedemi još iz rimskog doba imali četvora vrata grada.

Destinacije ►