img
img

Rovinj se nalazi na zapadnoj obali Istre, najvećega hrvatskog poluotoka, sat vremena vožnje od Trsta, dva i pol sata vožnje od Zagreba ili šest sati vožnje od Münchena. Rovinj je jedno od najrazvijenijih turističkih mjesta u Hrvatskoj, s bogatom turističkom ponudom koji se smjestio na zapadnoj obali Istarske županije. Rovinjsko priobalje razvedeno je brojnim uvalama, udolinama i rtovima. Pejsažnu vrijednost nude borovima isprepletena park šuma Zlatni rt - Muntrav, otočje Sv. Andrije.

img

Povijesno je središte smješteno na brežuljku i ograničenu prostoru, s kućama zbijenim i stješnjenim jedna uz drugu sve do prostora pred baroknom crkvom sv. Eufemije koja svojim impozantnim zvonikom nadvisuje grad i prostrani zaljev Valdibore na sjeveru, i slikovitost otoka Sv. Katarine na jugu. Glavna gospodarska djelatnost u Rovinju je turizam, a tijekom vrhunca sezone (svibanj – rujan), njegovi barovi, restorani i umjetničke galerije rade dugo, a izvan sezone rade

img

ograničeno. Najprometnije područje je samo središte Rovinja, proteže se od glavnog autobusnog kolodvora prema starom dijelu grada, gdje se nalazi većina barova i klubova. Glavna gradska prometnica je potpuno pješačka ulica Carrera s brojnim neovisnim trgovinama i umjetničkim galerijama. Poljoprivredna tržnica nalazi se na rubu povijesnog dijela grada, u blizini trga Valdibora.

Destinacije ►