img
img

Varaždinske Toplice nalaze se na sjeveroistočnom rubu Hrvatskog zagorja. Jezgra naselja smještena je na sedrenim terasama uz južnu padinu Topličke gore i spušta se u dolinu rječice Bednje. Prirodni dar - izdašni izvor termalne vode - odredio je naselju položaj, dao mu ime i uvjetovao kontinuitet obitavanja i liječenja kroz sve kulturne epohe. Temperatura vode je na izvorištu 58°C. U III.st. pr. Krista saznajemo i ime stanovnika naših Toplica. To su Panonski Jasi, po kojima su Rimljani ovo

img

mjesto prozvali Aquae Iasae. Moderno lječilište djeluje od 1820. godine. Početkom 20. st. Toplice su se svrstale među uglednija srednjoeuropska lječilišta - čemu teže i danas. Varaždinske Toplice nude ekološko okruženje i relaksirajući mir. Vrijedni kulturno - povijesni spomenici su: Rimskodobne iskopine, Antički reljef Nimfi iz 2. st., Minerva Medica, Roomerove orgulje, Stari grad, Crkva Sv. Martina, Konstantinov dom, lječilišni park, seoska kuća iz 1801. g. (etnografska zbirka) i dr.

img

Gostima na raspolaganju stoje: programi za oporavak i opuštanje, za mršavljenje, za seniore, za kralješnicu, za reumu, vikend program, športski tereni, restorani, banket sala, kongresna dvorana, zatvoreni bazeni za plivače, neplivače i malu djecu, otvoreni olimpijski bazen, saune, trimm kabinet, trimm staze, dijagnostički centar, terapijski prostori, beauty centar, prodavaonice novina i suvenira, športske odjeće i obuće, galerija, mjenjačnica.

Destinacije ►