img
img

Grad Novi Vinodolski, utemeljen u rimsko vrijeme, smješten je u središtu Kvarnerskog zaljeva - Rivijere, na obroncima Male Kapele i obali Vinodolskog kanala. Turistička tradicija preko 118 godina (1878.god.) obilježava ga kao kupalištno ljetovalište modernih hotela, turističkih naselja, kampova, obiteljskih vila i privatnih apartmana i soba. Zapadno omeđen Vinodolskom dolinom (Vallis vinearia) i visokom šumom, a južno naseljima Povile i Klenovica nudi 22 km morske obale, plaža, šetališta i mediteranskog zelenila.

img

Opskrbljenim trgovinama, gastro-lokalima, muzejom, galerijom, turističkim uredom, kulturnim spomenicima (Vinodolski zakon 1288.), bankama, lučkom ispostavom, uslužnim servisima, nautikom, zabavom, športom i medicinski - programiranim aktivnim odmorom, postaje omiljena destinacija brojnih turista. Prometno pogodna srednjoeuropska lokacija Novog Vinodolskog povezuje ga cestovnim, željezničkim, morskim i zračnim (zračna luka Rijeka 25km) putevima sa svim krajevima svijeta.

img

Mediteransko podneblje s blagim i ugodnim, toplim sunčanim ljetima. Morsko kupalište sa 16 km raznovrsnih plaža i ljetovalište s više od 100 godina turističke tradicije Grad bogate kulturne povijesti u čije nasljeđe se ubrajaju i stari narodni običaji, pjesme, drevni instrumenti "sopile" a posebno skladno i svečano djeluje sačuvana ženska i muška narodna nošnja. Tradicija međunarodnog ljetnog karnevala u Novom Vinodolskom garancija je da ćete se i Vi dobro zabaviti. Dođite i uživajte u ludom ritmu karnevala u Novom Vinodolskom.

Destinacije ►