img

Primorsko-goranska županija karta

Cijena ovisi o dimenziji, materijalu na koji se karta aplicira

Preporučene dimenzije: 141 x 85 cm

Primorsko-goranska županija karta može se koristiti za tiskovine (letak, brošura, karta na papiru), kao zidna karta ili za potrebe panoa. Za svaku od ovih namjena karta se prilagođava prema Vašim potrebama.
Materijali za izradu zidnih karata mogu biti različiti ovisno o željama kupca i namjeni karte.
Karta je ukras koji čini dio interijera svakog poslovnog prostora. Vaše narudžbe obrađujemo svakog radnog dana od 8 do 18h. U Zagrebu isporuka se vrši od strane tiskare dostavnim vozilom, a ostale isporuke šaljemo HP Ekspres-om.
Za bilo kakvo pitanje i dodatnu konzultaciju oko izrade ili isporuke stojimo Vam na raspolaganju.

img

Opći podaci županije:

Površina: 3 588 km²
Dužina morske obale (km): 1.065
Broj stanovnka: 305 505 (podaci 2001.g.)
Broj gradova: 14
Broj općina: 21
Sjedište županije Rijeka
Primorsko-goranska županija smještena je na zapadu Hrvatske.
img

Prostor županije dijeli se na tri dijela - goransko područje, primorsko i otočno područje. Dijelom uz more, s kvarnerskim otočjem, omeđena je na sjeveru rijekom Kupom, na zapadu grebenom Učke i Ćićarijama. Neobične kontrastne geografske značajke (otoci, obalni i kontinentalno-gorski dio), koje se izmjenjuju na razmjerno malom prostoru, obilježje je županije.

img

U Primorsko-goranskoj županiji sačuvano je bogato i raznoliko kulturno-povijesno nasljeđe (Bašćanska ploča prvi kameni spomenik Hrvata pisan hrvatskim jezikom i pismom - glagoljicom, europski srednjovjekovni dokument, Vinodolski zakonik iz 1288. godine). Najveća hrvatska luka, Rijeka, smještena u Kvarneski zaljev administrativno je, gospodarsko i kulturno središte županije.