img
Hrvatski suveniri img

Suveniri su i dalje popularni, a najtipičnije predmete biramo prema svom uverenju. Autentični suveniri trebaju integrirati kulturu i povijest kako bi predstavljali identitet mjesta odredišta, koji bi se ručno izrađivali i imali jedinstvenu, atraktivnu prezentaciju i zahtijevali lokalne specifične vještine lokalnih obrtnika ili prepoznatljivog kreativnog tima. Dok su na odmorima, turisti obično steknu nezaboravne opipljive podsjetnike na svoje posebno vrijeme, u obliku suvenira i predmeta, koji ne djeluju samo kao podsjetnici na posjećeno odredište, već mogu simbolizirati i putnička iskustva turista, a istodobno predstavljaju određeni pogled. Suveniri se obično tumače kao podsjetnici na iskustva proživljena tijekom putovanja. Zapravo, riječ suvenir znači "pamtiti". Na taj način suveniri kao materijalni predmeti povezuju ljude s mjestima i sjećanjima.

Hrvatski suveniriimg

Glavna razlika između predserijske proizvodnje i suvenira masovne proizvodnje je u tome što su prvi funkcionirali kao pravi prikazi lokaliteta i drugih umjetničkih djela, dok su drugi identificirani kao jeftini i neautentični komercijalni objekti. Postoje slučajevi u kojima su turisti nezadovoljni kad shvate da se suveniri koje su kupili uvoze, obično proizvode u zemljama s jeftinom radnom snagom poput Kine, Indonezije i Vijetnama. Suveniri, bilo drangulija ili luksuzna roba, razlikuju se po kvaliteti i cijeni i oduvijek su bili roba. No, suveniri nisu uvijek povezani s turističkim iskustvom, jer se suveniri također prodaju na Internetu i u antikvarijatima. Slijedom toga, netko može kupiti suvenir koji prikazuje orijentir određenog odredišta, a koji nikada nije posjetio. Primjerice, jubilarni suveniri iz Britanske monarhije su suveniri koji se široko prodaju na mreži

3D suveniri img

( Britanska monarhija, 2012. ), a u većini slučajeva njihova kupnja nije rezultat turističkih aktivnosti. Stoga se uporabna vrijednost ovih predmeta razlikuje i nije jasno služe li oni kao podsjetnici ili kao predmeti za prikupljanje. Sljedeći je slučaj kada se korisna vrijednost suvenira mijenja kada se suveniri poklanjaju. U ovom slučaju, 3D suveniri prestaju podsjećati na putovanje, jer se ne kupuju za vlastitu upotrebu, već potvrđuju osobni odnos i društvene veze između donatora (turista) i primatelja. Prema našem iskustvu, tehnologija 3D ispisa čini ljude znatiželjnijima kad vide da se stvara proizvod koji je vrlo osoban. Možete pridružiti razne objekte svojoj zbrici.