Otok Hvar - turistička karta(Povratak na listu)

     

  Otvoren format 98 x 45 cm; zatvoren format 13 x 22 cm

  Publikacija sadrži planove - Hvar, Stari Grad, Vrboska, Jelsa, na poleđini karta otoka Hvara i karta biciklističkih ruta otoka Hvara. Raspolažemo arhivom od preko 200 karata hrvatskih turističkih znamenitosti i destinacija i bazom podataka o mnogim poznatim hrvatskim znamenitostima.

  Hvar pripada grupi srednjodalmatinskih otoka. Nalazi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji, usred skupine otoka koji su dijelom ove županije. Gledano po neposrednom susjedstvu, sjeverno od njega se nalazi otok Brač, a južno od njega se nalaze Šćedro (od kojeg ga dijeli Šćedorski kanal), Vis (više prema jugozapadu), Paklinski otoci, Korčula i poluotok Pelješac.

  Duljine je 72 km, a u na širem dijelu je širok 10,5 km. Ukupna duljina obale mu je 254,2 km. Površine je 299,7 km2 što ga čini četvrtim hrvatskim otokom po površini. Najviši vrh je sv. Nikola, na kojemu je smještena kapelica, visok 628 m.

  Cesta koja povezuje grad Hvar na zapadnoj i Sućuraj na istočnoj strani otoka iznosi 84 km.  Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji su privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom. Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu.

  Tehnički podaci

  Dimenzije

  Materijal

  Napomena

  Zbog velikoga broja sunčanih dana, često se naziva i Sunčani otok Hvar.