img

Vukovarsko-Srijemska županija karta

Cijena ovisi o dimenziji, materijalu na koji se karta aplicira

Preporučene dimenzije: 141 x 100 cm

Vukovarsko-Srijemska županija karta može se koristiti za tiskovine (letak, brošura, karta na papiru), kao zidna karta ili za potrebe panoa. Za svaku od ovih namjena karta se prilagođava prema Vašim potrebama.
Materijali za izradu zidnih karata mogu biti različiti ovisno o željama kupca i namjeni karte.
Karta je ukras koji čini dio interijera svakog poslovnog prostora. Vaše narudžbe obrađujemo svakog radnog dana od 8 do 18h. U Zagrebu isporuka se vrši od strane tiskare dostavnim vozilom, a ostale isporuke šaljemo HP Ekspres-om.
Za bilo kakvo pitanje i dodatnu konzultaciju oko izrade ili isporuke stojimo Vam na raspolaganju.
Županije ►

Vukovarsko-Srijemska županija img

Opći podaci županije:

Površina kopna: 2 454 km²
Broj stanovnka: 204 768 (podaci 2001.g.)
Broj gradova: 4
Broj općina: 26
Sjedište županije Vukovar
Vukovarsko-srijemska županija smještena je na krajnjem sjeveroistoku Republike Hrvatske.
Vukovarsko-Srijemska županija img

Leži u međurječju, izmedu Dunava i Save, i zauzima dijelove povijesnih pokrajina istočne Slavonije i zapadnog Srijema. Veliko bogatstvo čine sačuvane stare šume hrasta lužnjaka i najplodnije oranice. Očuvana priroda i prekrasan krajolik, veliki potencijal rijeke Dunav, duga tradicija u proizvodnji hrane i specijaliteta ovog područja, te iznimno dobar geo-politički i prometni položaj na raskrižju istoka i zapada, sjevera i juga, vrlo bogata kulturna i povijesna tradicije, te sadržaji koji se svake godine održavaju u gradovima i mjestima županije, razvidno je da Vukovarsko-srijemska županija putem turizma ima veliki potencijal.

Vukovarsko-Srijemska županija img

Vlastelinski sklop obitelji Eltz u Vukovaru jedna je od najmonumentalnijih feudalnih arhitektonskih cjelina u Slavoniji. Arheološki lokalitet Vučedol smješten je uz obalu Dunava, 5 kilometara nizvodno od Vukovara, i jedan je od najznačajnijih lokaliteta eneolitika. Ono što ga čini posebnim jest činjenica da je zbog vrijednosti nalaza i mogućeg određivanja profila cjelokupne manifestacije dao naziv jednoj eneolitičkoj kulturi – Vučedolska kultura – a istovremeno je to i prostor njezinog ishodišta.