img

Zagreb plan grada

Cijena ovisi o dimenziji, materijalu na koji se karta aplicira

Preporučene dimenzije: 478 x 150 cm

Zagreb plan grada može se koristiti za tiskovine (letak, brošura, karta na papiru), kao zidna karta ili za potrebe panoa. Za svaku od ovih namjena karta se prilagođava prema Vašim potrebama.
Preporučene dimenzije plana grada Zagreb - zidne karte
zidna karta dimenzije 327 x 150 cm (središnji dio Zagreba)
zidna karta dimenzije 195 x 144 cm (podsljemenski dio Zagreba)
zidna karta dimenzije 160 x 96 cm (gradska četvrt Brezovica)
U Zagrebu isporuka se vrši od strane tiskare dostavnim vozilom, a ostale isporuke šaljemo HP Ekspres-om.
Za bilo kakvo pitanje i dodatnu konzultaciju oko izrade ili isporuke stojimo Vam na raspolaganju.

Grad Zagreb županija karta img

Opći podaci županije:

Površina: 641 km²
Broj stanovnka: 779.145 (podaci 2001.g.)
Sjedište županije Zagreb
Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske sa sjedištem Sabora, Predsjednika i Vlade Republike Hrvatske. Smjestio se između obronaka Medvednice na sjeveru i rijeke Save na jugu. Vjekovna burna prošlost odrazila se u današnjoj fizionomiji grada.
Grad Zagreb županija karta img

Uz srednjovjekovne zidine, kule (Lotrščak, Popov toranj, Kamenita vrata) i stare crkve (katedrala, Sveti Marko, Sveti Ivan, Sveta Marija) kao i uz barokne kurije i građevinske spomenike Gradeca (Gornjega grada) i Kaptola, podno Griča i oko stare Harmice (današnji Jelačićev trg) razvio se noviji dio grada s građevinskim obilježjima bečko- secesionističkog razdoblja. Uz obale Save zadirući u turopoljsku ravan i okolo stare gradske jezgre izgrađuje se danas i raste suvremeni Zagreb. Na jednom od brežuljaka Medvednice, neposredno iznad Zagreba sagrađen je u XIII. stoljeću Medvedgrad, najznačajnija srednjovjekovna utvrda u Hrvatskoj.

Grad Zagreb županija karta img

Unutar zidina staroga grada 1994. godine postavljen je Oltar domovine, spomen - obilježje hrvatskoj slobodi, mjesto odavanja počasti svim palima za slobodnu domovinu Hrvatsku tijekom njezine duge, složene i teške povijesti. Izuzetno bogat uređenim parkovima, zelenim površinama, dva stoljeća starim Maksimirom, športsko-rekreacijskim centrom uz jezero Jarun "zagrebačkim morem". Kulturno-povijesne vrijednosti, značajne umjetničke priredbe, gospodarske manifestacije, športske priredbe, ljepote prirodnog pejzaža, tisućljetna povijest zagrebačke okolice svrstaše grad Zagreb i kao značajan turistički centar.