Ičići

Ičići - CroMapsIčići, mjesto Hrvatskog primorja smjestilo se u Kvarneru i u srcu Opatijske riviere poznate po turizmu još od davne 1844. g.  Magistralna cesta koja blago probija svoj put kroz bujnu zelen lovora, palmi i pinija uz samu obalu mora, povezuje Ičiće s Opatijom i Lovranom. Za dolazak možete odabrati automobil, autobus (iz pravca Rijeke i Pule), vlak do Rijeke i Matulja, zrakoplov do zračne luke Rijeka ili Pula ili pak vlastitu jahtu do ACI marine.

Dva gotovo simetrična brežuljka spaja velika uvala kojom dominira ACI marina na jednoj strani, prostrana plaža u sredini te na drugoj strani stara Lučica. Ovdje su ljeta topla, sjenovita, jer Učka (1396 m) svojim bogatstvom bjelogorice i mediteranske crnogorice čini zrak opojnim i ljekovitim.


Zime su blage, bez leda, mraza i snijega a zahvaljujući morskom zraku idealne za liječenje astme i bronhitisa. U proljeće, koje počinje već u siječnju branjem prvih visibaba, probuđene gorske vode spajaju se s morem zapljuskujući galebove i topli miris zemlje okopanih dolova. S jeseni moći ćete se kupati i u listopadu, šetati novim žarom i planovima obalnim putem (11 km) ili lutati obroncima Učke, u potrazi za marunima, planinskim travama, gljivama ili divljači.

Turistička ponuda uistinu je bogata i raznovrsna, pogotovo u mogućnosti smještaja. U vrlo dobro, čak i luksuzno opremljenim privatnim kućama-vilama možete odabrati Vaš apartman ili sobu. Uz doručak ili gril u vrtu nećete biti izolirani i lišeni Vaših svakodnevnih navika: gotovo svaka privatna vila ima park, gleda na more, ima satelitske programe i osigurano parkiralište. Ako ste hotelski gost, biti ćete smješteni u Hotelu Ičići na samoj obali mora, s vlastitom plažom, parkom i prostranim čuvanim parkiralištem. Oni koji vole kampiranje naći će u Ičićima prekrasan prirodan kamp s restoranom i tenis igralištima. Kao gost Yacht Cluba možete koristiti sigurnu i dobro opremljenu ACI marinu. Bit ćete oduševljeni restoranima, caffe barom, trgovinama i uslugama servisa za glisere i jahte. Ako ste vlasnik manjeg plovila moći ćete ga smjestiti u staroj Lučici. Između dva turistička središta, mondene Opatije i starog Lovrana, njihovih gužvi, uzbuđenja, zabave i buke odabrali ste idealno mjesto za odmor gdje su tihe noći.

Velika središnja plaža uz kupanje i sunčanje pruža mogućnosti iznajmljivanja pedalina, ležaljki, suncobrana, surfanja, skijanja na vodi, jedrenja, odbojke na pijesku. Oni koji više vole usamljenost naći će svoje mjesto uz obalni put, nad kojim su krošnje ostavile dosta hlada za predah od sunca. Za ljubitelje šetnji i rekreacije obalni put pravi je užitak. Ljepotu koju skriva možete otkriti tek ako za šetnju odaberete svako godišnje doba ili doba dana i noći bez obzira na vrijeme. Odabrat ćete neki od restauranata ili kafe barova uz more: ponuda se u pravilu sastoji od domaćih i svjetskih gurmanskih specijaliteta, plodova mora i kvalitetnih vina. Ljeti ribarske fešte u Lučici i na plaži duboko u noć pružaju radosti zabave, plesa, dobre hrane i pića. Kulturna ljeta u Opatiji, Rijeci nude koncerte zabavne i klasične glazbe, spektakle, predstave, opere, muzeje, izložbe, kina na otvorenom. Preporučamo i jednodnevne izlete, na jahanje na Učku, posjet tržnici i ribarnici u Rijeci, obilazak srednjovjekovnih gradića u Istri, nacionalne parkove prirode Risnjak, Plitvička jezera ili Paklenicu ili izlete brodom na prekrasne otoke Krk, Cres, Lošinj i Rab.