Njivice

Njivice - CroMapsDodir s kopnom preko velebnog Krčkog mosta, zračna luka na sjeverozapadnoj strani otoka, trajektne veze s drugim otocima sjevernog Jadrana učinili su otok Krk turističkim odredištem do kojeg se brzo stiže iz svih smjerova. Do Njivica treba proći još samo desetak kilometara otočke prometnice od mosta ili aerodroma ili doploviti morem. Nekada malo ribarsko naselje danas je privlačno mjesto za odmor u bujnom primorskom zelenilu i čistom moru.

U pitomoj uvali, uz šljunkovite plaže i uređena sunčališta smješteni su hoteli "Jadran" i "Beli kamik" koji svojom udobnošću i komforom zadovoljavaju potrebe svakog gosta. Usred šume, a u blizini plaže na kojoj će svoje idealno mjesto pod suncem pronaći i roditelji i djeca, su apartmani i bungalovi turističkog naselja "Flora". Oni kojima je draži izravniji dodir s prirodom mogu se smjestiti u odlično opremljenom auto-campu dok pravu domaću atmosferu pružaju privatni apartmani i kućni pansioni.

Šljunčane i kamenite plaže u mjestu, uz hotele, ili nedaleke skrivene uvale za one koji više vole osamu i mir te nudistička plaža u blizini auto-campa daju svakome mogućnost izbora. Treba samo znati kakvo se mjesto želi pronaći. Danju, a čak i u kasnijim noćnim satima, u Njivicama se pružaju mogućnosti za brojne sportske i rekreativne aktivnosti - tenis, boćanje, mini golf, stolni tenis, košarku... Osobito je atraktivna ponuda zabave na moru, od igara do vožnje gliserom, skuterom, skijanja, surfanja ili pak leta padobranom. Ugodna šetnja obalom ili ples na nekoj terasi, predah u pravoj primorskoj konobi uz pjesmu otočke klape i domaći pršut tek su neki od načina na koji se može provesti večer.

Ne smiju se zaobići ni osebujne fešte ribara ili folklorne priredbe, a niti u restauracijama ponuđeni riblji specijaliteti uz autohtono vino Žlahtinu. Na organiziranim izletima mogu se upoznati prirodne ljepote ili kulturno-povijesni spomenici što svjedoče o bogatoj prošlosti otoka Krka. Najzanimljivija su odredišta Jurandvor, srednjovjekovni Krk, samostan Franjevaca na otočiću Košljunu, prekrasna spilja Biserujka ili živopisni Vrbnik.