Odakle dolaze superbogati - najbogatiji u 2021. - karta svijeta

Superbogati

2755 milijardera diljem svijeta " Najbogatiji u 2021. " - to je 660 superbogataša više nego godinu prije. To znači da se prošle godine otprilike svakih 17 sati "rađao" novi milijarder. Sjedinjene Države su na vrhu liste nevjerojatno bogatih sa 724 milijardera, a slijedi ih Kina sa 698 milijardera, uključujući Hong Kong i Makao. Njemačka (136 milijardera) nalazi se na četvrtom mjestu ispred Rusije. U slučaju potonjeg, međutim, uobičajeni izraz je oligarh - od čega država ima 118 primjera. Vrlo malo superbogatih živi u Južnoj Americi (85) ili Africi (16). Njemačku top 3 čine Aldi (Beate Heister, Karl Albrecht Junior i obitelj), Dieter Schwarz (Kaufland/Lidl) i Susanne Klatten (nasljednica industrijalca Herberta Quandta).

Kako hrpu statistike učiniti zanimljivijom za čitanje? Geografi i kartografi posvuda se slažu: pretvorite to u kartu! Prikupljanje i statistička obrada podataka s kartografijom.

Tematske karte način su vizualizacije prostornih podataka i stoga mogu biti moćni alati za prijenos informacija. Istaknut ćemo karakteristike tematskih karata, kao i glavne vrste tematskih karata na koje ćete vjerojatno naići i simbole koji idu uz njih. Dok čitate ovo objašnjenje, razmislite o važnosti vizualnog prikaza informacija.


Karta detalji

  • Cijena: formira se na osnovu dimenzija, materijala
  • Preporučene min. dimenzije: min. 32,9 x 23,8 cm
  • Dimenzije: Po zahtjevu, sve karte su vektorski crtane.
  • Dostava: U cijenu proizvoda nije uključena dostava.
  • Materijali: Photo papir 250 gr; print direktno na kapa mount podlogu; canvas platno, vidi više