Istra karta

Ljudi izrađuju zemljovide tisućama godina. Prva je karta možda bila skica napravljena u pijesku štapom ili prstom. Možda su to bili tragovi ugljena na kamenu ili gravure na glinenoj ploči. Na kraju su karte iscrtane na papiru. Tiskarski stroj omogućio je da se te karte tiskaju na papiru i distribuiraju u tisućama.

Za ljude koji žele tiskane karte, izrađujemo serije koje sadrže pokrivenost kartama kontinenta, cijele države za pojedinačne države (ili parove malih susjednih država). Karte predstavljaju kombinaciju cestovnih, topografskih, kulturnih i rekreacijskih informacija. Ove "hibridne karte" omiljene su ljudima koji rade i igraju se na otvorenom u ruralnim područjima.

Istra (tal. Istria) je najveći hrvatski i jadranski poluotok. Nalazi se na zapadnom dijelu Hrvatske, na sjevernome dijelu Jadrana, na teritoriju Hrvatske, Slovenije i Italije. Zemljopisna granica Istre ide linijom od uvale Milje do uvale Preluka. Zapadna obala Istre je plića i razvedenija, dok je istočna strma i slabije naseljena. Istru se obično dijeli na tri dijela: Crvena Istra (zapadna obala) – gdje prevladava crveno-smeđa zemlja (crljenica), Siva Istra (središnja Istra) – zbog sivog glinenastog tla i Bijela Istra (padine Učke i istočni dio poluotoka) – zbog kamenitog tla.


Zidna karta detalji

  • Cijena: formira se na osnovu dimenzija, materijala
  • Preporučene min. dimenzije: 154 x 111 cm
  • Dimenzije: Po zahtjevu, sve karte su vektorski crtane.
  • Dostava: U cijenu proizvoda nije uključena dostava.
  • Materijali: Photo papir 250 gr; print direktno na kapa mount podlogu; canvas platno, vidi više