Plitivička jezera karta

Za ljude koji žele tiskane karte, izrađujemo serije koje sadrže pokrivenost kartama kontinenta, cijele države za pojedinačne države (ili parove malih susjednih država). Karte predstavljaju kombinaciju cestovnih, topografskih, kulturnih i rekreacijskih informacija. Ove "hibridne karte" omiljene su ljudima koji rade i igraju se na otvorenom u ruralnim područjima.

Crtamo i topografske karte koje su referentne karte i prikazuju oblik Zemljine površine. Obično to rade linijama jednake visine poznate kao "konturne linije", ali nadmorska visina se također može prikazati pomoću boja (druga karta), gradijentima boja, osjenčanim reljefom i brojnim drugim metodama. Topografske karte često koriste lovci, planinari, biciklisti, skijaši i drugi koji traže rekreaciju na otvorenom. Oni su također bitni alati u zanatu za geologe, geodete, inženjere, građevinske radnike, planere krajobraza, arhitekte, biologe i mnoge druge profesije - posebno ljude u vojsci.

Topografske karte također pokazuju druge važne prirodne karakteristike kao što su jezera, rijeke i potoci. Njihov položaj je određen topografijom, što ih čini važnim prirodnim elementima topografskih karata. Važna kulturna obilježja prikazana su i na topografskim kartama. To uključuje ceste, staze, zgrade, imena mjesta, klupe, groblja, crkve, škole i još mnogo toga. Za tu je upotrebu razvijen standardizirani skup posebnih simbola.

Nacionalni park Plitvička jezera posebna je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. To je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima.


Zidna karta detalji

  • Cijena: formira se na osnovu dimenzija, materijala
  • Preporučene min. dimenzije: 45 x 40 cm
  • Dimenzije: Po zahtjevu, sve karte su vektorski crtane.
  • Dostava: U cijenu proizvoda nije uključena dostava.
  • Materijali: Photo papir 250 gr; print direktno na kapa mount podlogu; canvas platno, vidi više